Neolifen parissa saat matkustaa ja kokea hienoja hetkiä

Kolmekymmentä vuotta verkostomarkkinointia - miten se on mahdollista?

Kun naantalilainen Tapio Pentti aloitti verkostomarkkinointityönsä elokuun 14. päivänä 1992, elettiin Suomessa syvintä lamaa. Kymmenet tuhannet yritykset kaatuivat valuuttaluottoihin ja yrittäjien lisäksi lainoja taanneet menettivät kaiken omaisuutensa. Tapio Pentillä itsellään oli rakennusalan yritys, joka sekin oli suhdanteiden armoilla.

 

Verkostomarkkinointi oli Suomessa aivan uusi juttu. Tupperware oli jo rantautunut Suomeen 1965. Sen toi maahan ministerinäkin toiminut Elisabeth Rehn. Golden Neo-Life Diamite, mikä tuolloin oli yrityksen nimi ja tunnettiin ”Goldenina”, oli jotakin uutta.

 

-       Osallistuin Turussa esittelytilaisuuteen ja kiinnostuin. Soitin pari tarkistuspuhelua ja sain vastaukset kysymyksiini. Aloitin yhteistyön rekisteröitymällä jälleenmyyjäksi Koulukadun Nesteellä 14. elokuuta klo 14.00, Tapio Pentti naurahtaa, sillä muistaa hetken yhtä elävästi kuin hääpäivän.

 

Alkuvuosina oli valtava hypetys ja kaikki halusivat rikastua Goldenin avulla, ja rikastuivatkin. Mediassa puhuttiin verkostomiljonääreistä.

 

-       Kyllä silloin verkostomarkkinointiyrittäjiä mollattiinkin, Tapio Pentti muistelee. Kovimmat mollaajat toimivat yrityksessä hetken, eivät jaksaneet tehdä töitä tai sortuivat yrityksen arvojen vastaisiin toimiin. Liiketoimintahan tarkoittaa sitä, että pitää tehdä työtä, sitten voi odottaa tulosta ja sellaista tulevaisuutta, mitä yritystoiminnallaan haluaa rakentaa.

 

Korona vei verkostomarkkinoinnin verkkoon

Ennen koronapandemiaa verkostoliiketoiminta perustui kahdenvälisiin tai ryhmätapaamisiin, joissa koulutettiin liiketoimintaa ja tuotteita. Koronan myötä ihmisten kiinnostus omaan terveyteensä ja vastustuskyvyn kohentamiseen kasvoi. Moni myös lomautettiin tai irtisanottiin. Tarvittiin lisätuloja.

 

-       Verkostomarkkinointi alkaa kiinnostaa ihmisiä aina, kun talous sakkaa. Niin nytkin, Tapio Pentti toteaa. Neolife-liiketoiminta siirtyi etäyhteyksien varaan, mikä on kaikille paljon helpompaa ja miellyttävämpää, kuin tilaisuuksiin meneminen. Rekisteröitymisiä alkoi tulla lisää, sillä ihmiset tarvitsivat lisätuloja.

 

Neolife-liiketoiminta perustuu ympäristöä rasittamattomiin kodin puhdistusaineisiin, uuden ajan teknologialla kehitettyihin ihonhoitotuotteisiin ja luonnollisista raaka-aineista tehtyihin lisäravinteisiin, joiden taustalla on arvostettu tiedemiesryhmä ja lukematon määrä tieteellisiä tutkimuksia.

 

-       Neolife on toiminut jo 1950-luvulta saakka. Se on vakavarainen yritys, jonka palkkiojärjestelmä mahdollistaa jokaiselle 18 vuotta täyttäneelle oikean yritystoiminnan ja siinä kasvun.

 

Tapio Pentti ei itse kannata monista verkostoyhtiöistä tuttua binäärijärjestelmää, missä ihmiset ovat kuin pelinappuloita ja palkkiot perustuvat siihen, kuinka monta ihmistä on haalittu mukaan.

 

-       Liiketoiminnan palkkioiden tulee perustua liikevaihtoon, Tapio Pentti huomauttaa. Kun ihmiset ja heidän menestyksensä on palkkioiden perustana, on toiminta tasapuolista ja oikeudenmukaista.

 

Ukrainan sota on uusi mahdollisuus aloittaa Neolife-verkostoliiketoiminta

Moni ei varmaan ole tullut ajatelleeksi, että kriisit mahdollistavat uusia alkuja halukkaille. Jos tarvitsee uuden työn tai lisätuloja itselleen tällaisena epävarmuuden aikana, kehottaa Tapio Pentti tutkimaan tarkoin, minkälaiseen verkostoon lähtee mukaan:

 

-       Viisasta on tutkia tarkoin, minkälaiset arvot yrityksellä on ja miten yrityksen tarjoama palkkiomalli toimii. Perustuuko toiminta rehellisyyteen ja oikeudenmukaisuuteen ja liiketoiminnan tulos liikevaihtoon vai ihmisten määrään, tämä on lähtökohta.

 

Tuotteisiin pitää tutustua ensin itse. Omalla toiminnalla näytetään esimerkkiä ja johdetaan yritystoimintaa. Tietoa saa kokeneemmilta ja yritys auttaa kaikin tavoin, jos haluaa kasvaa ja menestyä. Mutta kenelle verkostomarkkinointi sopii?

 

-       Jos tällainen insinöörikin on oppinut ja tehnyt tätä työtä jo 30 vuotta, niin monille muille osaajille voi olla jopa helpompaa! Tapio Pentti nauraa makeasti. Tämä työ sopii jokaiselle, joka haluaa kokeilla, sopiiko yrittäjäksi vai tyytykö tuotteiden käyttäjäksi satunnaisena jälleenmyyjänä. Aloittaminen on helppoa ja taloudellisesti riskitöntä.

 

Motivaatio ja asenne ratkaisevat tulevaisuudessakin

Tapio Pentin mielestä palkitsevinta näissä 30 vuodessa on ollut se, että oman ajankäytön saa suunnitella mieleisekseen. Työtä varten ei tarvita erillisiä liiketiloja, vaan jokainen voi toimia kotoa, mökiltä tai mistä tahansa muualta käsin, kunhan netti ja puhelin ovat käytössä.

 

Neolife on tarjonnut menestyksen tueksi lukuisia matkoja eri puolille maailmaa. Kuitenkin suurinta iloa ovat Tapio Pentille tuottaneet ihmiset:

 

-       Olen saanut olla vaikuttamassa positiiviseen muutokseen verkostomme jäsenten elämässä. He itsekin ovat havainneet tuotteiden tuomat monet hyödyt ja elämänlaadun kohenemisen palkkioiden kasvamisen kautta.

 

Tapio Pentti kiteyttää, että onnistumisen ja innostumisen ilon taustalla on vanha viisaus:

-       Asenne auttaa! Ja se, että ymmärtää taipua, muttei taittua.

 

Nöyryys ja kiitollisuus elämää kohtaan ovat tulleet Tapio Pentille yhä tärkeämmiksi. Hän pohtii omaa asennettaan:

 

-       Elä päiväsi, kuin se olisi elämän mittainen. Menesty arvojen avulla ja elä terveellistä elämää. Rehellisyys, vilpittömyys ja avoimuus ovat tärkeimmät arvot menestymiseen verkostoliiketoiminnassa. Tämän asenteen ja arvot olen näistä 30 vuodesta oppinut.

 

0
Feed

Jätä kommentti